FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Saturday, January 7, 2012

Oil and Gas Safety Passport (OGSP)

Alhamdulillah... dah lepas 1 benda yang menyemakkan ada dalam otak haku..
kalau masuk mana2 plant yang related to oil n gas  harus wajib memiliki OGSP ye..

camna nak ada?

korang boleh pergi kat NIOSH and book training class..

normally takes time gak nak dapat masuk.. almost 2-3 weeks baru dapat tempat.

Ni NIOSH kat Kemaman.. sebelah je ngan balai bomba..*memang x bukak lagi pasai aku sampai 715 am kot.. O_o *


almaklumla...OGSP ni kena renew gak ..(ala2 lesen yer..tapi kena masuk kelas even renewal)

last Tuesday, 3/1/2012, at 5.20am dah bangun youuu... x caya i..huhu anyway, thanks to Mr. Sunbae kejutkan pagi2 buta.. Then betul2 pas orang azan, terus solat and bersiap untuk start my journey.. *tetiba rasa diri dah dewasa* (81km from my house).. gelap gelita kot mase drive tu...balik pulak dah 7.30pm..esok kerja lagii...pheeew...TIREDD!!! ok ter emo kejap..back to the story..

8 am - 6 pm :
  • isi borang.. bayar RM 250.00 (TQ company.. haha) .. get the Safety Book and pen
  • breakfast, lunch and tea was provided... (best2!) ^__^
  • super duper bored when I was there.. maybe because of trainer, or coz i'm the only girl there.
  • indon guys beside me.. teragak2 nak sit down kat sebelah haku..siap kawan dia cakap " enggak manis...enggak maniss..".haha... lantak ko laa....padahal aku tak kesah pun, sebab place limited..32 orang je
  • after 4 modules, kena jawab test (40 question)... wajib pass without any reason (pesanan my manager..--> yess bosss!!)

finally..

GET UR ID CARD (OGSP card)

*psstt.. nanti i upload kalau dah dapat..hehe*



sila abaikan gamba selain buku.. :p

 ni buku OGSP yang perlu dibaca masa training tu untuk dapat jawab exam petang tu gak..tp ni buku my MANAGER.. konon2 study dulu la before training..


sticky note : hopefully PASS.. esok result... (^__^)


sparkle effects

4 comments:

me suya said...

mesti pass punya. u have a good brain, indeed :)

cha apple said...

mu la met...time kuiz dlu sllu tiru mu je..haha

Anonymous said...

nak tanye..lesen ni valid utk 3 years kan?..klu expired utk renewal perlu sit for exam and byr lagi rm 250 ker?

cha apple said...

aah betul! sory lambat plak i balas

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop