Thursday, February 22, 2018

KEISTIMEWAAN SKINCARE ORGANIK YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER | SHAKLEE



PERBEZAAN ANTARA PRODUK YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER BERBANDING PRODUK LAIN DI PASARAN

1. Vital Repair+®️ Complex


2. Mempunyai ekstrak anggur muscadine seperti yang terdapat di dalam Vivix Shaklee


3. Menggunakan teknologi kompleks alga hijau untuk pengelupasan


4. Komplex Youth



TAHU TAK?



Setiap produk YOUTH dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan kulit.


Tiada bahan kimia berbahaya & selamat digunakan wanita mengandung.


Best kan?

Terbukti selamat dan beyond organic!


No wonder Shaklee ambil masa bertahun tahun untuk keluarkan Youth ke pasaran.




So Cha nak share cara menggunakan gel pembersih muka shaklee yang paling berkesan dan disarankan secara rasmi oleh Shaklee



Guna teknik dibawah untuk mencuci kulit kita siang dan malam.


Picit tiub pembersih muka & ambil sebanyak saiz 1 biji kacang peas ke tangan.


Jangan picit banyak banyak macam ubat gigi tu. Kurus semangat.


Gosokkan sehingga menjadi lapisan yang nipis & ringan ke muka kita.


Setelah rata, bilas dengan air secara teliti.



Jika boleh pilih produk organik dan selamat, why not?

Sebarang pertanyaan boleh klik Whatsapp Cha

Do follow me on


Have a great day ahead ;)

Tuesday, February 20, 2018

STRAWBERRY ESP licious |RESEPI ESP

Ramai yang tak tahu atau tak pernah cuba bancuh ESP selain daripada air suam atau sejuk kan

Cha nak share resepi minuman protein yang sedap lagi tergebu flawless ni


Resepi Strawberry Esp shaklee 




Tadaaa

Siap dan boleh diminum

SEDAPPPPPP!!!! Confirm tak cukup satu gelas :p


Selamat mencuba!

Feel Free To Follow / Like


OMEGA GUARD BAIK UNTUK PENYAKIT ASMA | TIPS KESIHATAN

Penyakit Asma atau lelah merupakan penyakit immunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas. Ini adalah kerana ketika pesakit diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit.

Pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas, dan sukar untuk bersenam


Penyakit asma juga boleh berlaku pada semua peringkat umur terutama yang mempunyai sejarah keluarga yang berpenyakit asma mahupun mempunyai allergi.





KEBAIKKAN OMEGAGUARD SHAKLEE UNTUK ASMA

Bagaimana Omega Guard membantu dalam mengurangkan simptom asma.

1. Bersifat anti radang

Omega 3 membantu untuk kurangkan keradangan dalam saluran udara paru-paru. Jadi ia akan membantu mengurangkan potensi serangan asma di kalangan kanak-kanak mahupun dewasa.


2. Membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menyihatkan paru-paru serta membantu mengurangkan alahan

3. Minyak Ikan tulen yang kaya dengan EPA dan DHA yang mampu membantu mengurangkan simptom asma

Penyelidikan mencadangkan sokongan nutrisi yang mengandungi asid lemak Omega 3 adalah baik dan selamat untuk masalah yang berkaitan pernafasan dan paru-paru



“Omega-3 fatty acids are known to reduce inflammation. because asthma is a disease caused by airway inflammation that leads to airway hyper-responsiveness and airway narrowing, and because Eskimos who eat large amounts of fish have a low rate of asthma, researchers theorized that fish oil might benefit asthma sufferers” – LiveStrong

TESTIMONI





Dapatkan Omega Guard Shaklee berserta konsultansi

secara online - whatsapp Cha

atau

membeli di cawangan Shaklee berhampiran (ID 1244979)




Tuesday, February 13, 2018

ALFAFA : BAIK UNTUK KURANGKAN MASALAH GOUT [TIPS KESIHATAN]



Hari ni Cha nak share tentang Gout yang selalu orang bagitahu yang sakit sendi bengkak ibu jari dan kebanyakkan dikaitkan dengan pemakanan yang tak sihat dan obesiti.


Betul ke?




Tapi apa sebenarnya penyakit GOUT ni?







APA ITU GOUT?



Secara saintifiknyaa


Penyakit Gout merupakan satu bentuk arthritis yang disebabkan oleh hyperuricemia. Hyperuricemia ditakrifkan sebagai aras plasma urate (asid urik) melebihi 420 ?mol/L (7.0 mg/dL); hyperuricemia adalah ciri-ciri utama gout dan pasti ada bagi penyakit gout walaupun aras asid urik yang tinggi tidak semestinya bererti seseorang itu akan mengidap penyakit gaut.


Gout memang sudah sebati dikaitkan sebagai penyakit lelaki dan ia jarang sekali berlaku kepada wanita. Jika ada pun, kemungkinan berlaku hanyalah selepas wanita mengalami menopaus.


Sakit gout adalah berpunca daripada pembentukan kristal-kristal asid urik di dalam cecair sendi. Ubat gout yang biasa dibagi oleh doktor itu boleh mengurangkan sakit gout dan keradangan, tetapi ia tidak boleh mengurangkan akar umbi gout, iaitu asid urik.


Apabila tahap asid urik dalam darah ini terus meningkat, sebahagian asid urik ini akan membentuk “kristal asid urik” pada bahagian sendi-sendi dan ini akan menyebabkan sendi ini mengalami sakit, sukar di bergerak, pembengkakan dan inflamasi.


Gout selalunya menyerang sendi pada ibu jari kaki seperti gambar.












Kebiasaannya bagi yang menghadapi masalah ni, disarankan untuk mengambil supplement tambahan yang mengandungi Alfafa disamping ubat yang dibekalkan oleh pegawai perubatan.





KELEBIHAN ALFALFA MEMBANTU GOUT









Alfalfa berfungsi dengan membantu untuk meneutralkan dan mengurangkan tinggi paras asid urik dalam darah.


Alfalfa mempunyai ciri-ciri anti-radang dan antioksidan semulajadi. Maka pengambilan alfalfa mampu mengurangkan rasa sakit pada bahagian kaki dan tumit yang bengkak kerana serangan gout. Jadi ia adalah satu pilihan yang sangat baik untuk melegakan gout. (Reference)


Pengambilan alfalfa secara konsisten mampu mengurangkan serangan gout.


Walaubagaimanapun, jika gout menyerang, dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat doktor, mengambil ubat disamping meneruskan pengambilan Alfalfa.


Tak salah ikhtiar untuk kesihatan yang lebih baik kan?


Jom sama-sama mengamalkan gaya hidup yang sihat!



Klik whatsapp Cha untuk sebarang pertanyaan dan dapatkan Alfafa Shaklee dengan harga Istimewa 😊




FB : Shahida Hussin


IG : @theinfinitecharm


p/s : Klik bahagian sidebar untuk follow :)

Sunday, February 11, 2018

KULIT BEBAS CELA TANPA BAHAN KIMIA

Cha pun obses jugak nak hilangkan jerawat, jeragat, nak kulit tegang, cerah, taknak kedut sebab tu daripada zaman belajar berjinak-jinak cari skincare yang boleh buat kulit flawless

Tapi Cha pun pernah terkena produk yang menjanjikan tiada side effect tapi akhirnya menghakis kulit kita tanpa sedar. Punya la pilih Organic Product tapi sebenarnya takla 100% organik

I la tu terkena.

Pernah cuba macam-macam sampai kulit menggelupas teruk. Menangis sebab bila cuci rasa macam dihiris kulit. Boleh imagine tak?!

Urgh!

Sampai la Cha cuba skincare Shaklee Enfuselle untuk dry skin (my type skin)
Ya Allah effect dia memang tak sama macam yang pernah cuba sebelum ni

Lembut sangat kulit
Langsung tak pedih, tak mengering, tak menggelupas
Kulit moist!

Beli tahun lepas pun tak habis lagi pakai. Punya la jimat kan padahal tonyoh hari-hari

Tapi Shaklee dah stop haritu untuk skincare ni sebab SKINCARE BARU yang LAGI HEBAT untuk masuk pasaran!

Produk baru yang Shaklee release setelah 8 tahun.

8 tahun untuk pastikan betul-betul kualiti dan selamat!

Bahan bukan sebarangan. Kandungan botanikal dan patented formula yang takde dalam produk orang lain. TAK BOLEH COPY FORMULA!


YOUTH, LOOK YOUNGER LONGER

Ingredients youth:


MUSCADINE GRAPE

Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.


LOTUS JAPONICUS

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.




APPLE STEM CELL EXTRACT
Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulituntuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.


SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.


VITAL REPAIR+®COMPLEX

Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.


Best ke best?

Klik 
whatsapp Cha untuk sebarang pertanyaan dan harga Istimewa 😊

FB : Shahida Hussin
IG : @theinfinitecharm

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe