FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Tuesday, April 24, 2012

Best Quote of the day #9


kindly appreciate your time
it wont come back even you've shouted out so loud
tomorrow was the past.. that is why people used "past tense" (^__^)
appreciate what your have/doing now.. because today is a gift.. and that is why people called "present"

so, cha... go study laaa...blogging lagi kenapeeeee....masa itu emass.. (-_-")

sticky note : sakit kepala ..banyak belom study and totally unprepared! 

sparkle effects

Monday, April 23, 2012

gayat wehhhh!!!

pukul 10 tadi baru je aku kat atas SQE *exchanger* di plant OLEFINS OPTIMAL.. gile tinggi...gayat kot..
laki2 kat sana pandang i semacam je... mesti dalam hati depa "ek eleh minah ni..boleh kee?"
dengan macho nye naik atas dengan Mr. Supervisor.. haha..
"mak aih tinggi nyee..apasal la lift rosak time aku datang..." merungut dalam hati je la... *sambil pegang tangga kiri kanan*
"gayat keee...? " boleh pulak si Mr supervisor ni tanya.. maybe nampak aku terkedek2 kot.haha..
yang tak tahan nye i jawab, "boleh laa...."  (^__^)
mengah weh nak sampai atas.. tapi okey la...  berjaya gak naik atas...dengan angin sepoi2 bahasa kat atas tu *rasa ngantuk jap* ... pemandangan pon cun.. boleh nampak CUF, BCM, cume rumah i je tak nampak.. hohoho...

tergopoh2 makan before ke Olefin.. ingatkan kena jalan sejauh kitorang site visit Ethylene tempoh hari.. *seriously lembik balik opis* sebab tak makan before pergi sana...jalan jauh lak tuuu... *tak boleh suka2 bawak masuk kereta dalam plant*

tapi best la jugak masuk plant ni... saja jalan2 cari ilmu ...
korang nak? try la wehh...
tapi before masuk kena ada pasport. camni ha... dapat lepas attend safety induction kat optimal




pastu macam biasa la..WAJIB ini

-zoom sikit-
okey..gambar tak ada cause no camera, no handphone and no lighter kalau nak masuk. nanti kalau seludup, dia bunyi tet..tett...teetttt...tettt.. bila swap pass kat guard.. haha...*agaknye la..sebab tak pernah bawak masuk..so tak tahu camne*


-gambar ihsan google-
see... tinggi jugak kan aku panjat tadi..pheww...
siapa ada tips untuk hilang gayat, mohon drop some comment kat sini or twitter or facebook..
jasamu ku kenang.. haha...thanks!


sticky note: tak adalah segayat WHB Block 1A,1B di TNB power station.. hehe


sparkle effects

Sunday, April 22, 2012

#10 facts about me

disebabkan kat twitter tak boleh nak twit panjang2, maka aku tulis kat blog.. *my twitter is on your left side + top* ...

mode: membebel sorang2 sebab otak blur pk pasal kerja


  • Pemurah
no no no... bukan pemurah dengan belanja semua gaji aku pada semua orang.. haha... i mean pemurah dari segi memberi kerja yang sebaik aku mampu...walaupon bos tak suruh..haha..pemurah la sangat kan... malah juga pemurah kalau sapa2 nak kawan ngan aku..aku sudi membalas salam perkenalan.. tapi kalau yang berniat serong tu, mohon maaf jika tidak dilayan. :p

  • Suka shopping
its normal la kan..dah name pon perempuan... tapi tak semua macam ni.. i mean golongan2 yang suka shopping cam aku..yang tak terasa kaki kebas berjalan pusing 1 mall semata2 mencari 1,2 barang *haha..Mr Sunbae je tak merungut teman aku*...the worst thing, beli dahulu baru fikir kegunaannya kemudian *lagi kalau ke ikea*, sanggup menahan lapar seketika dan mood bertukar dalam 1 saat ketika melihat "Less 70%", "Less 30%", "Less 50%", "SALE", "JUALAN HEBAT/PROMOSI MENAJUBKAN" walau dilihat dari jaoh *over sangat tuuu*


  • Sayangkan bilik aku
kalau aku duk jauh2 dari rumah like USM dulu, orang homesick sebab rindu family...i pon rindu jugak, but the most is my lovey dovey ROOM!! i dunt know how to describe.. my queen bed with comforter and lots of pillow and a family teddy bears plus suasana yang nyaman and sedikit gelap..oh!! really miss u everytime hujan turun..hahaa... i believe u guys mesti ada your own reason why loveeeee your room  (^__^)
  • Tidak suka berkemas
sangat2 tidak suka... my family and Mr Sunbae know me well.. haha..siap ada hygiene inspection kot every weekend *mentang2 dia Safety Engineer kat platform..haish!* and i really don't know how to pack my things kalau nak pergi mana2..beg mesti jadi banyak..semua barang pon aku nak bawak..ops2...please don't judge me too early darl.. cause kalau i dah berkemas, berjam2 even 1 kotak barang...perfectooo!! 


  • Tak tahu pasang tali kasut
this might be the worst thing... mesti orang rase aku loser..(-_-") dari aku kecik sampai dewasa kini *yes! i'm a teenager*..orang nak pakai kasut ade tali, aku pon sebok nak..orang tuka tali kaler2, aku pon nak jugak... tapi bile part basuh kasut, tali aku tak buang...sebab........kalau aku buang mesti bukan aku yang pasang..masa sekolah, bapak i lerr... dah masuk asrama, opkos my cubemate..haha..dah masuk U, aku hantar pi blok sunbae.. *memang tak nak tahu pasang, buat pening jee*


  • Liat bangun tidur
masa kecik2 dulu bapak aku la kejutkan.. tapi dia just on suis lampu, terus aku bangun *tak suka silau* bila dah masuk asrama, mesti orang sebelah katil aku yang kejutkan *i miss MEYRAH and WANA* dah masuk matrik, my roomate la kejut *CIK ILA and LIYANA* masa U, sapa jadi roomate aku tu la jadi alarm aku..hahaha...*PUT, NADIA, PINGGU and SUYA* and not to forget Mr SUNBAE.. dari aku 3rd year till aku dah kerja sekarang, dia la alarm aku.. hahah... *such a lazy girl plak rasa..ke manja? haha... no such thing* ni alarm aku kat laut, mesti la aku terjaga lambat lagi pi kerja *as usual* sampai kekadang my mom yang kejutkan ~ TQ guys for being such a good alarm for me..miss u badly .. haha ~


  • Suweeetttt
okey...kalau tak banyak 20% dah okey kot..haha *perasan kejap* ..walaupon i tak cantek sangat cam u u yang baca nie...tapi syukur alhamdulillah ..ciptaan Allah kan kite semua... bersyukur la yer... masa zaman study dulu my senget rumate SUYA selalu cakap aku buat2 suwiitt sebab aku suka decorate something as a simple gift kat orang..hahaha... so, SUYA, aku memang suwiit okey...bukan buat2 suwitt..hahahahaha.... 
  • Suka berholiday
dari zaman aku sekolah my family memang bawak round2 satu Malaysia..yela kan..zaman tu Malaysia je mampu..tapi at least semua negeri aku dah jejak mase aku sekolah..haha.. dah besar camni, baru lah berkemampuan my family bawak holiday luar.. Alhamdulillah...rezeki Allah... masa belajar dulu pon aku suka plan pergi situ sini... siap planning schedule and budget lagi..sian Mr Sunbae jadi mangsa follow aku jalan2 negeri orang..hahaha....dah kerja, tiap bulan outstation..so, korang pon kena berjalan2 melihat alam untuk ilang stress.. budget bisa di atur..  :)


  • Kinda Sombong dan Egoiss
orang yang tak kenal aku memang akan rasa aku ni sedikit sombong..sebab aku suka buat2 sombong so that boye2 stay away dari aku..hahaha...tapi kalau dah kawan and kenal, tak de lah sombong pon aku ni..orite je yop! *perasan again * Egois? yes i am.. untuk certain things la... dan banyak perkara aku ego dengan certain people especially Sunbaenim...*sorry* .sometimes, just tak mahu orang simply take an advantage kat kite..

  • Tidur bantal bersepah

haa..sapa penah jadi roomate aku tau la banyak mane aku punye bantal.. kat rumah lagi berganda.. aku tak boleh tidur lena kalau bantal kurang dari 3.. kepala, pelok, kaki, lengan, my back, everywhere ade bantal.. kalau boleh nak buat macam kubu gitteww.... walaupon bangun pagi tu bantal semua kat lantai..haha...*rasa selamat je nak tidur..erk *





sticky note: saje bosan2 .. tq for those who are willing to read this..hahaha...



sparkle effects

Wednesday, April 18, 2012

period pain @ senggugut

good evening guys...
saje la kan nak share something as aku mc semalam because of "sesungut"..
boys...korang tau ke cano rasa nye ehh?
sakitt wooooo....haha...but it depends on person jugak la..
i dulu siap merangkak dalam kelas ke luar pintu ala2 cite ju-on gittuuwww *dramatic*
selamat aku ade Mr Sunbae..datang menyelamat... bawak kerete hantar ke blok gua.. siap google untuk aku kot camne nak hilangkan rasa sakit tu..*terharu kejap*
as a result, dinasihatkan take plenty of water and minuman yogurt or susu (Mr Sunbae cakap boleh neutralkan perut... haha)

nak diceritakan.. bangun pagi semalam, aku dah rasa sakit perut...digagahkan juga drive (sambil nangis dalam kereta) semata2 aku kena sign 1 tender untuk dihantar semalam...*dah dateline baru nak hantar (-_-")*

sakit sangat...sampai duduk bawah meja...manpowers aku pon terkejut tengok aku sakit camni.. *aku jarang dapat senggugut* sekali aku call bos kat HQ puchong, tanya pasal tender yg nak dihantar den I asked permission to take MC..

bos : demam ke ni?
me : tak bos...erkk.... sakit perempuan...
bos : oh..cepat2 pergi klinik..take a rest!
me : *tersenyum girang* --> sempat lagi tuhhh

maka lepas aku siap sign, bersiap2 pergi klinik panel..
punye laaa ramai orang..menunggu 6 orang lagi sebelum my turn bagai satu penyiksaan...oh tidak...

-dalam bilik doctor *laki pulak tuuwww*-

doc :  ye cik..sakit apa....?
me : period pain yang makin worst *muke bekerut2 menahan kesakitan*
doc : oh..dah berapa hari? saya tak boleh nak periksa.. dan tak pernah rasa.. *oooookeyyyy...faaahaaammm*--> dengan nada Johan
me : 2nd day... sakit sangat ni...
~dipendekkan cerita~
doc : okey...awak tido mengiring ke kanan macam ni... cuba guna pernafasan melalui mulut.. so that flow oksigen akan bantu mengurangkan sakit awak ni *sambil demo kat aku*
me : okey....
doc : take 1 panadol together with 1 arxocia ..insyaAllah sakit cepat hilang.. saya bagi mc for 1 day... awak balik and tidur.. everytime nak datang period when u feel sakit belakang or any symptom to get period pain, take this ubat.. boleh tahan til 3 days..

then before i drive balik rumah, i took 2 pills as he advised.. alhamdulillah.. sangat cepat kesannya aftar I slept for 1 hour... seriously...

thanks doctor ^__^



sticky notes: sharing is caring ^__^

sparkle effects

Tuesday, April 17, 2012

susahnye....

pernah rasa tak , susahnya nak say sorry to certain people yang kite rasa kite ada buat salah..
hurm... taip is simple but nak say it?? why it is so hard for me..!! *kecewa dengan diri sendiri*
kinda ego? no i don't... yesss..i don't...  (-_-")
well, yaa... my bad... terlalu sensetip....gitewww kann.... ;p
maybe takut untuk orang mengambil kesempatan atas kebaikkan diri sendiri?
boley?? heee...

i jalan2 jumpe this quote.. very meaningful..


The first to apologize is the bravest.
  The first to forgive is the strongest. 
    The first to forget is the happiest.





okey2 tak luak and salah pon kalau mintak maaf dengan hati yang ikhlas..kalau betul kite salah right? and hope wont do da' same thing again.....
ok...tau my fault...
so, u.. yes..u the one who read this massage ^__^
i'm truly sorry...sorry...sorry....and sorry...
hope can forgive me.... sob3... *terlalu sensitip di kala bulan mengambang*





sticky note: hoping to hear good reply from u soon :)


sparkle effects

holiday : Sabahan #day 2



this is part 2 (day 2 kat kota kinabalu last time)
lame kot tak update blog.. *kinda busy*
so..less word, more pic to go ^__*

here is "rumah terbalik".. nak masuk dalam boley... rm18/head if not mistaken ...
semua nya terbalik..memang ramai jugak pelancong datang sini.. betul2 tepi jalan menuju ke Gunung Kinabalu..(temparuli nama location)
my tourist guide gitau, kos untuk bina rumah ni and accessories almost 1 million..




our tourist guide "free" with mom


cantek kottt gunung kinabalu ni..







Add caption



so here pintu masuk kalau korang nak mendaki nanti

selamat mendaki you olsss




then ke kundasang.. tak jauh dari gunung kinabalu...
ada war memorial.. skali masuk RM2/head



haha..comel jee..




and this is the view of bandar KK




sticky note: penat kot jalan2...


sparkle effects

blogkeeping dengan housekeeping same tak?

fuhhh........*habuk beterbangan* ..eeuuwww... kinda takde penghuni kot...
sian blog... tu la.."orang nak berblog, kite nak jugak.." kate suya.. haha....tapi dah bersawang..
sungguh kemalasan... okey...okey...mulai today, akan ku blogkeeping tiap minggu..*ala2 housekeeping..boley? *




sticky note: hachooommm!!.....banyak habok...

sparkle effects

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop