FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Monday, June 27, 2011

diSebaLik kUnTumaN rOse

Sekadar berkongsi informasi .. tapi jangan la obses pulak ye... kebenaran nya shaye sendiri pun tidak tahu.. haha...well, bagi yang dapat bunga ros (sambungan episod bunga rose pada minggu2 yang lalu), berapa kuntum si dia bagi pada korang? skuntum? sedozen? wahh.. i pun nak kalau sedozen...huhu....tapi kenapa si dia kasi sebanyak tu? emmm............
Bilangan
Erti
  1 Rose
Cinta pandang pertama, kau lah yang satu
2 Roses
Saling menyayangi antara satu sama lain
3 Roses
I love you
6 Roses
Aku ingin menjadi milikmu
7 Roses
Aku tergila-gilakan kamu
9 Roses
Cinta yang abadi, hinga hujung nyawa
10 Roses
Kamu adalah sempurna
11 Roses
Kaulah benda yang paling berharga, yang paling disayangi di muka bumi ini
12 Roses
Be my steady
13 Roses
Peminat rahsia
15 Roses
Saya minta maaf, tolong maafkan saya
20 Roses
Percayalah, aku sangat jujur terhadap kamu
21 Roses
Aku setia pada mu
24 Roses
Tak boleh berhenti teringatkan awak, 24jam sehari
33 Roses
menyatakan “Aku cinta padamu” dengan lebih mendalam lagi
36 Roses
Aku akan ingati waktu-waktu indah kita bersama
40 Roses
Cintaku padamu adalah tulen
50 Roses
Cinta yang tiada sesalan
99 Roses
Aku akan mencintaimu sepanjang hidupku
100 Roses
Akan kekal bersama bahagia seabad lamanya, akan kekal setia hingga lanjut usia
101 Roses
Kaulah satu-satunya cintaku
108 Roses
Jom Kahwin!
365 Roses
Tak boleh berhenti memikirkan kamu 365hari
999 Roses
Cinta yang berkekalan sampai bila-bila


*sumber dari cisdel..thank you..








p/s : i Love roSes.... 

Thursday, June 23, 2011

new JOB...

yep...i got new job.... and yup! being a teacher... *wink2* ... even as my part time job sementara nak sambung study, tapi I really love it.. well, memang i love teaching pon..hehehe...coz before this penah je mengajar kat sekolah rendah...cuma tuition tu belum try.. so this gonna be new experience and challenge to me..Thank to Pn. Murni cuz gave me a chance to work at Murni N Kids tuition kat Taman Permint, Dungun even sekejap je.. (I apply after ternampak vacancy kat depan pusat tuition)


actly it was started on 20 June... not today okeyh..just don't have enough time untuk tulis entry ni.
so within this 3 days, it is really really exciting.. first day tu normal la kalau takut2 sikit.. hehee...(tak biase...) kena buli dengan budak kecik...so now dah kenal la budak2 Yr 1- form 1.. just Form 1 and Year 3 kak cha belum ingat name2 korang lagi...sorry ye...nanti bila kena take over ur class, kak cha hafal name2 korang ye...hehe...btw, kawan2 kecil shaye ni semua advance2 tau...semua kaki facebook.. 1st day mengajar kat sana diorang dah bertanya "kak cha... ada facebook tak? " ouh... my kawan kecil tu baru Year 1...advance betul budak2 zaman sekarang yep...atau shaye yang tertinggal di belakang?? huhu... 


even baru masuk hari ke-3, all of them are so nice... cepat mesra.. and cepat menyesuaikan diri dengan shaye.. environment kat sana pun sangat2 comfortable and best.. thanks to Alya and Teacher Murni for helping me dalam menyesuaikan diri and they are really nice person..


i hope dat i can be a good teacher from day to day.. insyaAllah.. i will do my best! ^^,



p/s: teacher is a noble occupation.. terima kasih cikgu... *_^


Glitter Words - http://www.sparklee.com

Friday, June 17, 2011

komPem LaDies sukee

kenapa mostly ladies suka pada bunga? tapi majority akan suka pada bunga ros.. betul tak? tipu la kata tak..(kecuali pada yang allergic)... kalau ada orang kasi, mesti amik jugak kan...kan...tapi kenapa suka sangat? sampai ada yang tak tidur, asyek telek bunga tu berpuluh kali.. cium sampai hilang bau...sebab bunga tu wangi? cantik? mahal? free? sebab pakwe @ secret admirer korang yang  kasi? tapi orang kata setiap kaler ros tu membawa maksud tersirat si pemberi...contohnye.....




Merah: cinta dan romantisme

Makna universal warna mawar merah ialah cinta sejati dan romantisme. Bila korang yang berstatus single dan ada someone kasi rose merah, besar kemungkinan dia sedang jatuh hati. acecece...suke la tuuu....











Kuning: persahabatan, kegembiraan, dan harapan baik

Sepanjang sejarah, kuning telah berhubungan erat dengan matahari. Rose kuning sangat sesuai diberikan pada seseorang yang sedang sakit atau untuk menghibur seseorang.

Atau boleh dianggap mengirim pesan penghargaan dan cinta platonis. Warna tersebut merupakan perasaan sukacita dan kegembiraan.






Pink: cinta, syukur, dan apresiasi

Pink disertai dengan konotasi kasih sayang dan keanggunan, serta rasa manis dan romantis.

  • Mawar dark pink adalah simbol dari rasa syukur dan penghargaan serta merupakan cara tradisional untuk mengucapkan terima kasih.
  • Mawar light pink berhubungan dengan kelembutan dan kekaguman serta dapat digunakan sebagai ungkapan simpati.









Putih: kemurnian, polos, simpati, dan spiritualitas

Awal tradisi ia digunakan sebagai simbol untuk cinta sejati, sebuah asosiasi yang kemudian akan menjadi ciri khas mawar merah. Juga dikenal sebagai pengantin mawar. Mawar putih adalah bunga pernikahan tradisional. Warna Putih mewakili persatuan, kebajikan, kemurnian dari sebuah cinta baru dan juga dikaitkan dengan kehormatan.







Orange: hasrat dan antusiasme

Ia merupakan perpaduan warna kuning dan merah.
mawar kuning dipandang sebagai jambatan antara persahabatan dan cinta diwakili oleh mawar merah. Kombinasi ini dapat menjadi ekspresi dari daya tarik atau hadiah untuk mengatakan, "Saya bangga padamu." ceewahhhhh..haha











Lavender: pesona, mulia, cinta pada pandangan pertama

Warna ungu memiliki hubungan tradisional dengan royalti (tak paham jugak). mawar lavender menunjukkan suasana keagungan dan kemegahan...







p/s: tak kesah la warna apa, janji free.. kompem ladies suke... :P




Glitter Words - http://www.sparklee.com

Wednesday, June 15, 2011

hujan itu rahmat....

time hujan je perkara yang majoriti orang buat adalah.....TIDO...kan..kan...
jangan nak tipu.....haha...selain makan ubi panas, meggie telur, minom kopi, mesti korang suke gak tido time2 hujan...dengan suasana yang tenang dan nyaman, sejuk cam duk cameron highland, memang ramai yang tarik selimut...


well, punye lah jarang nak hujan time siang macam ni kat DunguN, bila dah hujan lebat ni (sampai tengok astro pun tak boleh) , cepat2 berlari masuk bilik.....bila dah ready dengan stoking di kaki ku, letak Cik Cici di sebelah, tarik nafas panjang2, tarik selimut tebal, tepuk2 bantal, baca doa tidur, den pejam mate......
tik tok...tik tok....apasal nie tak leh lelap....
aduyai... rugi2..da serik da pun hujan yang lebat..
geram nyeeeeee........
saboooo je laa....










p/s: mode = frust aaa








Glitter Words - http://www.sparklee.com

Tuesday, June 14, 2011

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community! Awesome!

KoRang suKa warNa apE?

"WARNA menyimpan seribu makna yang secara tidak langsung menterjemahkan perasaan atau keinginan seseorang... "
yeke? hehee.. korang suka warna ape? well, mine is pink..haha..tapi tak tahu la betul ke tidak.. just untuk suka-suka.... lets check it out ^^,

  • Biru
- Positif: Ada ketenangan atau kesejukan dalam diri . Cintakan kedamaian dan berharap dicintai ketika berada di mana-mana. Bertanggungjawab dan pandai menyimpan wang. Sering membuat orang lain berperasaan yang sama terhadap pandangan anda.

- Negatif: Bersikap terlalu memaksa orang lain terhadap kehendak anda dan ada kala bersifat angkuh.

  • Putih
- Positif: Lebih sabar, sopan santun, rendah diri, suka menolong dan gemar berjenaka serta mudah
dipujuk apabila merajuk. Tidak banyak prasangka terhadap orang lain. Perasaan hati sentiasa tenteram dan hidup bertawakal.
- Negatif: Boros berbelanja 

  • Pink
-Positif : Seorang yang tegas dan jujur.  suka membantu dan orang lain serta begitu teliti dalam semua
perkara.
- Negatif: Tidak suka dibantah dan suka mendesak bagi memenuhi kehendak.

  • Merah
- Positif:  Berani, jujur, berdisiplin dan tegas. Sangat aktif dan disenangi serta bersikap terbuka.
senang menjadi pusat perhatian orang lain kerana kadangkala anda ingin mencuba segala-galanya. Suka tersenyum dan suka memberi atau menerima kasih sayang orang lain.
- Negatif: Mempunyai perasaan pendendam yang tinggi, tamak dan mudah tersinggung

  • Hijau
- Positif : Rajin dan jujur bekerja, tekun serta sabar melakukan sesuatu. Pencinta keharmonian dan
kedamaian serta sentiasa dahagakan ilmu.
- Negatif: Terlalu mudah percaya dan kadangkala pendirian yang teguh membuatkan anda seakan-akan kolot.

  • Oren
- Positif: Ramah, jujur dan rajin bekerja serta bercita-cita tinggi.
- Negatif: Sering menangis dan cepat mengalah dengan tekanan.

  • Hitam

- Positif: Prihatin, baik hati dan kuat menghadapi dugaan hidup. Tidak mudah dipengaruhi dan gemar berfikir serta setia pada pasangan.
- Negatif: Suka menyendiri, prihatin, tetapi cepat tersinggung

  • Kuning
- Positif: Berjiwa lembut atau halus dan sentiasa mendapat perhatian. Penuh kasih sayang dan berhemah serta sentiasa ceria. Positif dan tidak suka didesak. Sangat setia kepada pasangan.
- Negatif: Sikap terlalu agresif mungkin membuat orang lain menjadi takut. Sering menangis dan mudah menyerah.



  • Purple

- Positif: Suka berjenaka dan rajin. Bersikap pemurah dan tidak suka diperintah. Keinginan yang tinggi dan meluap-luap.
- Negatif: Sombong dan sedikit emosi.



  • Brown

- Positif: Jika anda seorang wanita anda kaya dengan sifat keibuan.(kalau laki mesti kebapaan la kot..) Suka merendah diri dan halus budi pekerti. gemar menambahkan ilmu di dada.
- Negatif: Mudah dipujuk dan mempercayai orang. Cepat berasa was-was dan takut berbuat salah.





p/s: kalau suka rainbow, maknanye semua sifat nie ada la kan??




Glitter Words - http://www.sparklee.com

saKiT hati








Arghh... pepagi dah rasa sakit hati....Tuhan je la yang tau... kenapa tidak semua orang berperangai baik agar dunia ini  sentiasa aman dan harmoni (walaupun shaye juga tidaklah begitu baik, tapi tak ada la nak cari pasal tak tentu pasal) ...
jika semua orang baik,  maka tiadalah peperangan mahupun yang bergaduh seperti simbah - simbah asid.. kesian si mangsa...
Lately banyak betul berita pasal simbah2 asid.. bosan dah bace paper...kenape ye? adakah itu satu hobi yang baru? atau , murah sangat ke asid tu? tak ada senjata lain ke? kenapa perlu simbah asid? macam mana kalau orang lain simbah asid pada si dia? baru tau sedap cam makan chocmud  best ke tidak.. (terEmo sikit)..lagi teruk, dalam Metro today, siap nak sembelih isteri sebab naik hantu.. aih..da macam ayam da nie...dunia..dunia....

well, sekarang pun shaye ada la rasa sakit hati toward someone tapi tak adalah sampai rasa nak simbah asid...atau pun bunuh semut yang melintas depan lappy... kalau dah tak boleh dibawa berbincang tu mungkin kena cari alternatif lain selain menjerit kuat2 dan tumbuk2 Mr. Kimo (sorry Kimo..
seperti emmm....buat bintang kot...(membantu ke?) 
erm...En. Sunbae selalu berpesan, kalau rasa marah or sakit hati, pergi berwuduk dan solat...insyaAllah...kurang la rasa negative tu.. yela2...nak pergi la nie...korang pun kalau sakit hati, pergi amik wuduk cepat2 okeyh ^^,


p/s: puas hati dapat jerit kuat2
Glitter Words - http://www.sparklee.com




Monday, June 13, 2011

penaH trY tak??

SENAMAN dipercayai boleh hilangkan rasa mengantuk, Stress ataupun bosan...betul ke? (well, nak tau kena la try..)



  •  bila penat mengadap laptop...





  • buat yoga



  • tak pun ni cara yang paling mudah dan boleh dilakukan kat mana2 je korang suka













p/s:  selain ilang ngantuk dan busan, secara tak langsung boleh membakar lemak..tak gitu? 
Majulah sukan untuk negara..wuhuu....



Glitter Words - http://www.sparklee.com

Friday, June 3, 2011

NoRa Elena




wahhh.....sweet gile husband cam Seth Tan.. muahahaha....
tiap2 kul 7 isnin hingga kamis shaye akan terpacak depan TV3 sambil tersengih2 (automatik tersengih okeyh)...
hahahhaah....walaupun tak follow cerita nie dari mula namun dapat menarik shaye untuk mengadap TV pada waktu magrib (berhasrat untuk tengok dari episod awal kat tonton.com)..nak buat camne..dah time tu dia tayang...bercakap pasal drama Nora Elena..pergh...sweet gila Aaron Aziz yang pegang watak Seth Tan ( plusi minat dye okeyh... :-p).. alahai..untung la mane2 perempuan yang dapat husband cam tu..haish...cair hatiku..hahahha...i wish i dapat husband yang macam tu in future...amin...
kepada sape2 yang belum tengok, rugi tau...
haa..untuk guys, tengok arr...lelaki idaman malaya..haha..soleh gituu u...majoriti ladies suka.. muahaha....
ouh...tak tahu nak cakap camna lagi..better korang tengok sendiri okeyh..
k la...nak mengadap drama nie.. SEMANGAT gituuuu!! ^^


XTRA INFO
  • cita ni adaptasi dari novel..(da penah baca novel nie..jalan cerita dia best!)


  • promo drama

  • romantik scene




p/s: tengok episod 16, sweet sangat sampai rasa nak pengsan...muahahaa...

Glitter Words - http://www.sparklee.com

mOoD..oh...MooD


 


mood tak tentuu...ouh...sangat2 bersalah pada my sibling siang tadi (sebab marah time kua ke pasar malam)..dari siang tadi kot.... bila tido siang terganggu, bila janji tak ditepati, bila jalan jem , bila masa nak ke pasa malam, bila handphone tertinggal kat rumah, bila keadaan mula gelap (maka makin rabun la untuk drive), bila tiada siapa di rumah malam ini, bila rindukan mama shaye yang sedang bercuti di vietnam, bila shaye sowang2 tidur di rumah, maka...... bertambah2 la moody nye...Actly, x sengaja pon nak marah sape2... tapi hari ni ada la 2,3 owang yang kena marah... im sorry.. really sorry...sorry to my siblings, sorry to SunBae too.. 
shaye marah  kamu semua... tapi really tak ada mood ari ni...pantang tak kena... well, shaye rase semua orang akan ada hari yang mood swing, maka begitu juga dengan shayee.. mungkin shaye yang kurang pandai untuk manage mood tu.. walaupon sunbae dah banyak kali cakap...hehehee..sorry....so shaye pon dengan rajin nye membaca how to manage my mood...dia tulis...

Emotional health is important for your overall healthy life - so follow these tips to understand and effectively manage your mood swings



  1. besenam selalu
  2. pemakanan yang betul a.k.a mengamalkan diet yang seimbang
  3. ambil supplements
  4. tulis journal or diari (luahan hati yang marah, sedih, etc)
  5. bernafas... ( tarik nafas panjang2.. calm urself)
  6. sambil-sambil tarik nafas tu, bagi kata2 positif kat diri sendiri (cth: Sabar cha..sabarr...)

p/s: marah2 tak elok kan.. baik berendam dalam air..kasi sejuk sikit...




Glitter Words - http://www.sparklee.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop