FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday #5



rindu time 3rd year...n time ni coursemates wat BBQ farewell party untuk our lecturer, Dr. Zaimawati

sticky note : haku suka gile pic ni..it's pretty awesome kan...haha...even aku bergaya lebih dari kepakaran main..haha

sparkle effects

Monday, November 28, 2011

Love You Like A Love Song





[Verse 1]
It's been said and done
Every beautiful thought's been already sung
And I guess right now here's another one
So your melody will play on and on, with the best of 'em
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical
You've saved my life again
And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

[Verse 2]
Constantly, boy you played through my mind like a symphony
There's no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I've been rescued
I've been set free
I am hypnotized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are... And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

[Bridge]
No one compares
You stand alone, to every record I own
Music to my heart that's what you are
A song that goes on and on

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

I love you...like a love song...



sticky note: i...i love like a long song mr sunbae ^__^

sparkle effects

Sunday, November 27, 2011

forgiveness...

"sorry...." or " forgive me.."
is it hard to say?
no, rite?
but why some people find it hard to admit their fault or compromise when conflicts occur?
~
~
~
forgive and forgiven...
might be the best way
and make life better..

so, I would like to say, "sorry"
for those who know me..
especially Mr. sunbae..
if I do hurt you or make any mistake..
intentionally or inadvertently...
I'M SORRY...



sticker note: I neva meant to hurt anyone...

sparkle effects

Salam Maal Hijrah...



salam readers... rasanya tak terlambat untuk ucap salam maal hijrah kan..hihi

tahu apa maksud MAAL HIJRAH selain cuti umum di Malaysia ni? opkos la tahu kan....hihi...

en.wiki tulis :


"Awal Muharram atau Maal Hijrah merupakan suatu hari yang penting bagi umat Islam kerana menandakan peristiwa penting yang berlaku dalam sejarah Islam iaitu memperingati penghijrahan Nabi Muhammad s.a.w dari Kota Makkah ke Madinah pada tahun 622 Masihi. Peristiwa bersejarah itu berlaku pada 12 Rabiul Awal tahun baru bagi Takwim Hijrah. Namun Tahun Hijrah Rasulullah SAW dari Mekah ke Madinah itu diambil sebagai permulaan kiraan bagi kalendar Hijrah"

So, for us...it can be describe as perhijrahan dari sesuatu yang buruk kepada yang baik.. contohnya... I try to change my bad habit.... try to berubah , yang bad behavior kepada yang baik...insyaAllah... sama2 la kite yep ^__^... semoga usaha perhijrahan kita semua ni diberkati Allah SWT dan berterusan...amin...


nota selit: hwaiting! ^^,

sparkle effects

Friday, November 25, 2011

MISTERI KLIA

hokey...hokey...dari pagi tadi aku duk ngadap blog2 orang pasal entiti...~sakit belakang...huuuuuu.....~
gara2 my bro la ni....grrrr~~
alang2 membaca pasal RUMAH KAYANGAN, terbukak pasal MONA FENDI... ~ngeri beb! ~
kalau korang nak tau, baca kat SINI.

tapi kalau pasal shah alam ni, banyak da yang aku baca... mesti korang pun baca..
but pasal KLIA ni, its something new la bagi aku...*agak ketinggalan zaman*



* agak cantik ... ^^,*

so, my bro suggest aku google story pasal KLIA ni..
"....citer ni pon dah lama...tpi time tu klia dh buka dah..terjadi kat sedara die...citernya, tetiap pagi round 3-4 am, sedara dia akan antar asben dia gi keje kat klia tu, bwk anak2 diorang yg th tido skali (2 org) letak kat seat belakang.. ada 1 pagi tu, on the way nk balik rumah (pas dh antar asben dia), tetiba sedara dia tgk ada sorang pompuan rambut panjang duduk kat seat sebelah dia sambil perhati dia...mmg dia kecut giler...tp dia maintain bwk kete tu...sepanjang perjalanan sampai kat umah pompuan tu still dok perhati dia...waktu dia buka pintu gate umah pon,pompuan tu ada lam kete lg dok perhati dia..dia bawak kete masuk umah pon, pompuan tu stil dok perhati..then....."

hehe...suspen je kan...korang boleh follow up full cerita pasal klia ni kat SINI ye... hik3....

nota selit: saja nak berkongsi what I'd read..

sparkle effects

tazkirah jumaat #3

RAHSIA JUMAAT

Hari Jumaat ialah hari kebesaran Islam bagi orang mukmin. Hari yang mulia ditentukan buat umat Muhammad SAW. Pada hari itu kepada sesiapa yang berdoa Allah akan memakbulkan doanya. 
Setiap muslim dikehendaki mempersiapkan diri untuk hari Jumaat mulai dari hari Khamis dengan membersihkan pakaian dan memperbanyakkan tasbih serta memohon keampunan kepada Allah SWT pada malam Jumaat lagi. Kerana pada masa itu nilai mulianya sama dengan masa yang dirahsiakan oleh Allah pada hari Jumaat.


nota selit : insyaAllah...


sparkle effects

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday #4

 delivered yesterday.. its cute rite? ^___^




nota selit: thanks mum..u r da best! love!
sparkle effects

Tuesday, November 22, 2011

tahniah En. Harimau Malaya..

Semalam ...semua orang status facebook semua nak bola ajee..
harini pon penuh..bola..bola..dan bola..

semalam...semua tengok bola..
aku sorang je ke yang bukak Prima.. ??
siap tengok Sanggul Beracun lakonan jelitawannzz Erra Fazira? haha
sapa2 nak tengok bola, dipersilakan tengok TV kecik..
haha....bengang je adik hakuu...

Mr. Sunbae call siap menyanyi2 lagu Harimau Malaya hape tah..
haha... ada haku kesah?
siap balik cepat2 semata2 nak tengok bola..Malaysia vs. Indon..~semangat betul!~

TAPI.... tak bermakna haku tak sokong Malaysia...
walaupun tak tengok game semalam..tapi pagi2 lagi dah dengar sorakan bola semalam kat HITZ. fm. (ulangan)..aku tak tengok pun, still menang ape..haha

mestilah sokong.....kan negara sendiri  ...~jiwa merdeka~

tah pape dah merapu..last but not least,
~
~
~
CONGRATS MALAYSIA... 

Harimau Muda We Trust!


nota selit : proud to be Malaysian.. 


sparkle effects

Saturday, November 19, 2011

best quote of the day #4


nota selit: break your walls and enjoy your life!

sparkle effects

Wednesday, November 16, 2011

Wordless Wednesday #3



nota selit : i love lollipop!
sparkle effects

5 alasan LELAKI mintak CLASH!

normally kalau bab2 clash ni, mesti si gegurl la yang mintak kan..
tapi ada jugak si boboi yang putuskan...
-
-
why...why??
-
-
agaknye laa.... sebab:

  1. perempuan lebih berkuasa...?? senang cakap, QUeen Control. haha...
  2. meremehkan partner...??  gegirl korang rasa korang tak paham2 dia...then korang rasa baik tak paham terus...
  3. tidak menghargai...?  ~> mostly ni la alasan boyfriend si gegirl kasi kan...korang tak hargai dia... :p
  4. bila tiada lagi CINTA....?? gegirl sayang boboy sungguh2, tapi boboy mengekspresikan dengan cara yang berbeza...lastly, masing2 rasa tak sefahaman dan lama2 tak ada sayang2 da...
  5. curangggggg... !! haha... si boboy ego tinggi tau.. even sporting tapi hakikatnya tidak suka si gegurl beliau berkawan dengan ramai laki2... si gegurl pulak sebok menggedik dengan yang lain..last2 curang...so, bai2 laa....haha...


haha...agaknye la kan....so, kalau betul camni,

ladiessss.....

take care of your boy k!



nota selit : haha...betul ke ?


sparkle effects

Monday, November 14, 2011

7 sebab LELAKI TAMPAN masih SINGLE

ehem2.... mesti korang curious kan kenapa lelaki2 tampan masih ada yang single..
kalau kat opis tu, mesti ada yang sok sek sok sek...

si A : eh..apsal aaa mamat A tu belom kawin?
si B : agaknye dia suka laki kot... tetttt.....

banyak betul spekulasi korang...ishk2......
tapi betul ke? golongan lelaki tampan masih single mungkin kerana.....


  1. terlalu jual mahal...? merasakan diri digilai ramai...eeeeuuuwww...haha
  2. persepsi sukar di dekati....? si gadis merasakan perlu bersaing dengan gadis2 yg lain..
  3. maintenance tinggi.....? ouh noooo.....pokai la kalau nak kasi hadiah nanti...
  4. pernah dikecewakan...? serik??jangan la sia2 kan hidup anda dengan mengenang kisah lama
  5. mencari pasangan yang ideal...? sampai sudahh....nobody is perfect okey..
  6. terlalu banyak pilihan....? ouch! hot sangat ke dye???
  7. terlalu komited dengan kerjaya...  mesti kaya nie, duit x luak...hehehe

so, lelaki kacak di luar sana yang masih single mingle...mana satu spekulasi yang benar??
haha...fikir2 kan....
gambar hiasan sahaja


nota selit: takde pe nak di bebelkan...



sparkle effects

Thursday, November 10, 2011

best quote of the day #4





nota selit : nice word...hehe
sparkle effects

Wednesday, November 9, 2011

KL....here i come..again :P !

KL....and PUCHONG...


IOI mall Puchong
ioi boulevard area

and rasa nak makan ni : 


(source: encik google image - sebab belum sempat untuk upload dari handphone)

nota selit: interview and jalan2..weee 

sparkle effects

Tuesday, November 8, 2011

Kuala Lumpur Rapid Transit

Kuala Lumpur Rapid Transit, Interchange Station, Railway, Train, LRT, KTM, Service




Good Afternoon... hihi...kenapa I share map LRT ni? why...why....
saje nak share dengan korang laa coz baru je print this map......mana tahu ada yang nak ke KL...senang kan ada map nie.. boleh ke mana2 tanpa jem dan save your money and time..
I need off to KL tonight coz I have to attend an interview kat Puchong..Wish me luck k..hehe...

I print this map coz this is my first time nak ke Subang by train from Pandan Jaya..ouh... 
hopefully semua nya okey... O_o  tetiba rasa diri dah dewasa, need to survive sorang2..~sigh!~

so, korang yang nak travel KL tu, boleh search kat sini untuk maklumat yang lebih lanjut..

bye-bye


nota selit : KL...here I come!! ^^!


sparkle effects

Sunday, November 6, 2011

Salam Aidiladha



salam everyone.. Salam aidiladha...Selamat menyambut hari raya korban..
korang berkorban tak tahun ni?
me? kalau lembu tak la..last year korban and since my family raya kat KELANTAN, umah my aunt this year..so tengok my aunt je korban..
~baru je pas tonton orangg sembelih lembu (after dapat tangkap balik lembu yang melarikan diri tadi)~

but ...

tak semestinya  pada haiwan sahaja..
berkorban dalam istilah lain...
pengorbanan yang anda buat dalam tahun ni, tak kira la dalam kerja, keluarga, friendship, life, negara dan lain2..
tu pun dikira satu pengorbanan okey...

didoakan semoga segala pengorbanan anda tahun ni lebih bermakna, diberkati dan dirahmati Allah.
amin..



nota selit: selamat hari raya...

sparkle effects

Friday, November 4, 2011

Ungkap Rahsia Hadiah #2

sambungan ...



BAJU
Even baju yang diberi tidak mengikut cita rasa korang, namun pemberiannya menunjukkan bahawa korang ni seorang perempuan yang bijak bergaya


MAKAN MALAM MEWAH
si dia ajak korang makan tempat yang high class... dilayan cam vvip....ertinya, si dia mahu korang mengingati kenangan dan saat indah tu sampai bila2



PERCUTIAN
Si dia mahu mencatat satu memori indah bersama kamu dan sentiasa berharap kekal bersama


KAD UCAPAN
bertuah la korang kerana si dia begitu romentik dan bijak mengambil hati..walaupun sekeping kad, namun ia sudah memadai buat korang cair..hehe


HADIAH KESUKAAN KAMU
Si dia memberi jam tangan, mekup, dan apa saja yang korang idamkan. ertinya si dia melihat korang sebahagian daripada dirinya. memang la tak nampak romentik, tapi dia tahu apa yang korang nak.



nota selit : sukeeeeee~~~


sparkle effects

Ungkap Rahsia Hadiah #1

ehem2....suke tak dapat hadiah?
 suke kan..suke kan....
Lagi-lagi dari encik boy2 or cik gurl2 korang...kan..kan...
kata orang setiap hadiah membawa maksud yang tersendiri...
contohnya :
~
~
~


Bunga:
jika si dia memberi sekuntum je...tak bermaksud kurang budget...tapi menunjukkan si dia mengharap kamu mencintainya seikhlas hati dan terima seadanya



Coklat:
Bukan sebab nak suruh korang rasa coklat tu best ke tak...tapi si dia nak buat korang kagum dengannya

Bear:
even korang bukan 12 tahun, tapi mungkin si dia bersikap sentimental dan sentiasa mahu manjakan kamu



Barang kemas:
ehem2...siapa tak suka kan..hehe....tapi bukan nak tunjuk yang si dia kaya, ianya adalah satu pemberian yang manis kerana si dia rasa korang cantik



nota selit: suka dapat hadiah..hehe
sparkle effects

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop