FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Saturday, December 31, 2011

happy birthday Boy...

specel kan..siap ada entry gitu..hahaa

SELAMAT HARI LAHIR ...

semoga panjang umor dan murah rezki..
dikurniakan kesihatan yang baik, diberkati Allah,
succeed...dunia akhirat...
dan sewaktu dengannya..hehee

~plus~
epi new year too....semoga azam taon ni dah tercapai dan menghadapi taon depan dengan lebih baik dari sekarang ^__^

specel song for you...



translation :
 Happy Birthday my beloved one.
I love you the most just like the sun.
May your future be blooming like a flower so far
May your life be bright like a shining star
May all your pace ahead with great bravery
And all may many Happy Birthday
May my dearest friend possess a very long life
And celebrate your Birthday with our love all night





sticky note : ^____^
sparkle effects




Friday, December 30, 2011

tazkirah jumaat #4

Salam Jumaat..

Ehem2...Solat Jumaat tak nie?

sebab sekarang dah 1.30 pm. and sepatutnya kaum lelaki tiada di rumah pada waktu ni ye...

kan?? kan?? 

kepada yang tak pergi tu..tau tak apa hukumnya?

Solat Jumaat adalah suatu kewajipan yang ditetapkan agama. Ia bukan sahaja dilakukan oleh Rasulullah s.a.w bahkan ia juga telah disebut di dalam Al-Qur’an.

Jika seorang lelaki Islam tidak melakukannya, maka ia dianggap sebagai dosa besar. Malah, hukum menunaikan solat Jumaat lebih ditekankan dibandingkan dengan solat lima waktu oleh Rasulullah s.a.w yang telah bersabda bahawa mereka yang tidak melakukan solat Jumaat selama 3 kali berturut-turut bukanlah seorang Islam. Disini Rasulullah bermaksud untuk menerangkan betapa pentingnya solat Jumaat dan betapa besarnya dosanya jika tidak melakukannya. Lelaki Islam yang tidak dapat menunaikannya haruslah menggantikannya dengan solat Zuhur. Akan tetapi, ia hanya diterima jika ia kerana sebab-sebab berikut; jika terlalu sakit, jika terpaksa jaga orang yang sakit tenat, jika terdapat ribut taufan yang besar atau jika dalam keadaan bermusafir.

korang boleh baca kat SINI untuk lebih detail.

apasal I tak mention kaum hawa? sebab .....korang boleh baca solat jumaat bagi kaum hawa dan banyak lagi site2 yang berkaitan..



sticky note: sharing is caring :)
sparkle effects

Tuesday, December 27, 2011

1st gaji as Project Engineer

wuhuuuu......hari yang ditunggu2 ....my 1st gaji ~ my 1st career..alhamdulillah..Thank to Allah

excited even gaji x penuh coz start kerja dah masuk 2nd week..

yes...too excited..haha

budget bulanan dah create..

hopefully follow the schedule la yer cik cha..

target for this month 


sumting like this but in black...

which one mor gojes?

ELLE or espirit?

sticky note: sunbae!!! my watch yang black one tu dah putus..can I get this one? 

sparkle effects

Sunday, December 25, 2011

Sutera Terengganu Awesome!

salam guys.. just wanna share...

last time I accompanied my mom to PASAR PAYANG, TERENGGANU to buy sutera as a gift to her friend.. that was my 1st time la naik kat situ...
agak excited when I saw banyak sangat sutera cantek2 kat pasar tu..
~
~
tak caya??

see this


bukti -> my mom in blue



korang boleh suruh penjual tu letak berlian2 banyak mana korang nak ye...




exclusive sutera (black) --> my mom punye.. :)


pretty cool huh?! 
kan dah cakap....
~
~
memang rambang mata...pening nak memilih...
and kiri kanan depan belakang semua jual sutera..
lagi la korang "geram" nak membeli..
hehee...
harga korang boleh dapat range RM200 and above..normally RM300-500
depends on type of kain and warna (like black - they called exclusive colour and quite expensive la...) and berapa banyak berlian yang korang letak kat kain tu..

jangan lupe.. korang buat la sesi tawar menawar ye nanti.. @__@ 

cam my mom ni..siap beli 3 pasang kain...adeshhh


but, not to worry,  puas hati tauu... ^__^

so, moh datang terengganu untuk dapatkan sutera..limited edition...asli gituu.... promote negeri sikit..hehe


sticky note: promot terengganu gituu...ahaks!


sparkle effects

Saturday, December 24, 2011

busuk kaki

salam guys..agak lame x update story mory kan...(almost 2 weeks) sebab too busy...
maklum la..baru koje... ~ehem2...~

5th december 2011, my 1st outstation to Puchong HQ. 
hokey2...my mom follow sekali memandangkan that was my 1st time..hehe
kitorang decide untuk naik bas je, memandangkan tak berani sangat nak drive KL tu..
10 am... tapi yang tak bestnye 

I
I
I
V


I
I
V
setelah di zoomkan :


ok..malas nak komen dah....
sabar je la dengan makcik kat belakang kitorang ni..
nak tegur salah...tak tegur, bau kaki pulak...hadoi..


then, ni my 1st day to office. ouh..nampak kan cik pimple berkeliaran? 
~down~ O_O


ni 2nd day.. macam orang dewasa kan i.... *blush!*


sticky note: ni je story2 yang sempat i snap pic ye..3rd n 4th day x sempat..huk3..
sparkle effects

Saturday, December 17, 2011

maap ye...again...

maap ye... sangat2 busy awal2 kerja...ada masa kan ku update story mory or info2..

thanks 4 visiting!!!
okey..saje haku letak sbb suke pic ni, xde kena mengena ngn kerja sekarang ye.. (credit to cik suya tuya)

sticky note: work out 4 invitation card for company!


sparkle effects

Sunday, December 11, 2011

balasan kunjungan....

salam you ols...

hehehe... just wanna say sorry pada kunjungan yang belom terbalas dek kesibukan memulakan hari dan tugasan baru sebagai MISS ENGINEER..

anyway, thanks pada yang datang sudi melawat...(tak sangka i..wuwu)
ada yang dah dibalas kunjungan dan ada yang masih belom...as i promised b4, i'll
follow and visit you back, guys! no worries k.. hehe

nanti ada masa will update beberapa entry yang masih under construction..hehe

Thank you.


sticky note: kat opis nie...hehee...


sparkle effects

Tuesday, December 6, 2011

Miss Engineer

salam....fuhh....1st day of working..full of tiring..because of travel to puchong and have to do lots of thing such as EPF (my 1st career...hehe)... briefing bout da' company...and also my job description..then, balik hotel have to study contract...while having sum backpain and migrain on day...hadoi...sabar cha...sabar....dugaaannnn...

my mom already melayan mimpi...and I still cant sleep,thinking for tomorrow...
gonna meet CEO tomorrow...homaigotttt...what suppose to do? any idea? he's Singaporean ....
really hope he's never ask me like an exam question..hehe..opkos not....

I'm glad my boss is very nice and understanding person (since Im a freshie)..kinda love this job and eager to start working .. because all the company members very nice person and welcoming me..
but when start working nanti, tak tahu la kan... so its still early to judge anything..hehe

hope I'm gonna like, love and enjoy working as miss E nanti!! hwaiting!!!



sticky note: 4 days left!! aja!! ..kaki melecett....huk3

 



sparkle effects

best quote of the day #6



sticky note : they deserve to be BFF.. ^__^

sparkle effects

Monday, December 5, 2011

off to KL..

alhamdulillah..syukur kehadrat Allah..akhirnya bergelar MISS ENGINEER starting tomorrow ..hehe

alhamdulillah kerana berjaya melepasi 1st stage and 2nd stage interview at Puchong before..

alhamdulillah kerana dipermudahkan segala urusan sebelum ni dan ramai yang membantu dan menyokong..
~
~
~
this gonna be my 1st real career and my 1st outstation...

semoga esok bermula dengan baik dan dipermudahkan urusan..amin...

saya disiniii....hehe

sticky note: hwaiting cha!!




sparkle effects

Sunday, December 4, 2011

20 sebab LELAKI DITOLAK (part 1)



Salam and good evening you ols... lama betul x hupdate belog...aish...
last time ada membincangkan tentang kenapa lelaki hensem masih single mingle right?
tapi tahu tak kenapa mereka2 ditolak? haha...ops sorry...lebih sopan ..."tidak diterima.."?

agaknye laa.... sebab :


  1. suka meninggikan suara... tau la suara korang macho..tapi tak ada orang yang suka ditengking hokey!
  2. main kayu 3... mungkin lebih daripada 3..4,5 mungkin... ouh man...talk to the hand!
  3. suka "cuci mata"... euww.... mata keranjang..! pantang nampak perempuan.. :s
  4. mengongkong.. senang cakap king control...belom lagi kawin ni...haish!
  5. ego... se ego ego perempuan, ego lagi si lelaki...lelaki dan ego, memang tak dapat dipisahkan..
  6. menipu... suka menipu dan memberi alasan yang tak munasabah...yang couple, mengaku solo? euww... such a loser!
  7. perasan..alahai...jangan perasan hot bila rasa diri tu tampan, kaya, dan market! coz mungkin pada pandangan perempuan, korang ni biasa2 jerrr....and ada yang suka bersedahana..tak semua perempuan memandang rupa dan kekayaan..so, wake up!
  8. mementingkan diri...  sila la consider orang lain jugak ye..bukan korang hidup sorang kat dunia ni tau..
  9. kurang memberikan..sikap sambil lewa.. kenapa ya? bukan awek korang mintak perhatian 24jam pun..
  10. cemburu butaa..cemburu tanda sayang , tapi kalau berlebihan membawa padah, merimaskan dan perempuan malas nak layan...
 no..no..no.... tak elok camtu....

adakah? adakah?? is it true? anda macam tu ke? hehe..hope not!
okey..another 10 reasons I'll update later in part 2..

thank you 

sticky note: just wonder why....but jangan marah or terasa ye....just sharing wut I've read..peacee!!




sparkle effects

best quote of the day #5


sticky note : tak perlu mengenang da' sad things.. coZ it doesnt change anything... just move on!



sparkle effects

Friday, December 2, 2011

maap ye...



maap blog tidak ber update selama beberapa hari... (almost seminggu kot...)
sakit last yer (bukti di atas adalah tangan saya last year) kembali...

sekian terima kasih

sticky note : dugaan....semoga shayee cepat sembuh! ^^

sparkle effects

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop