FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Wednesday, April 18, 2012

period pain @ senggugut

good evening guys...
saje la kan nak share something as aku mc semalam because of "sesungut"..
boys...korang tau ke cano rasa nye ehh?
sakitt wooooo....haha...but it depends on person jugak la..
i dulu siap merangkak dalam kelas ke luar pintu ala2 cite ju-on gittuuwww *dramatic*
selamat aku ade Mr Sunbae..datang menyelamat... bawak kerete hantar ke blok gua.. siap google untuk aku kot camne nak hilangkan rasa sakit tu..*terharu kejap*
as a result, dinasihatkan take plenty of water and minuman yogurt or susu (Mr Sunbae cakap boleh neutralkan perut... haha)

nak diceritakan.. bangun pagi semalam, aku dah rasa sakit perut...digagahkan juga drive (sambil nangis dalam kereta) semata2 aku kena sign 1 tender untuk dihantar semalam...*dah dateline baru nak hantar (-_-")*

sakit sangat...sampai duduk bawah meja...manpowers aku pon terkejut tengok aku sakit camni.. *aku jarang dapat senggugut* sekali aku call bos kat HQ puchong, tanya pasal tender yg nak dihantar den I asked permission to take MC..

bos : demam ke ni?
me : tak bos...erkk.... sakit perempuan...
bos : oh..cepat2 pergi klinik..take a rest!
me : *tersenyum girang* --> sempat lagi tuhhh

maka lepas aku siap sign, bersiap2 pergi klinik panel..
punye laaa ramai orang..menunggu 6 orang lagi sebelum my turn bagai satu penyiksaan...oh tidak...

-dalam bilik doctor *laki pulak tuuwww*-

doc :  ye cik..sakit apa....?
me : period pain yang makin worst *muke bekerut2 menahan kesakitan*
doc : oh..dah berapa hari? saya tak boleh nak periksa.. dan tak pernah rasa.. *oooookeyyyy...faaahaaammm*--> dengan nada Johan
me : 2nd day... sakit sangat ni...
~dipendekkan cerita~
doc : okey...awak tido mengiring ke kanan macam ni... cuba guna pernafasan melalui mulut.. so that flow oksigen akan bantu mengurangkan sakit awak ni *sambil demo kat aku*
me : okey....
doc : take 1 panadol together with 1 arxocia ..insyaAllah sakit cepat hilang.. saya bagi mc for 1 day... awak balik and tidur.. everytime nak datang period when u feel sakit belakang or any symptom to get period pain, take this ubat.. boleh tahan til 3 days..

then before i drive balik rumah, i took 2 pills as he advised.. alhamdulillah.. sangat cepat kesannya aftar I slept for 1 hour... seriously...

thanks doctor ^__^



sticky notes: sharing is caring ^__^

sparkle effects

3 comments:

haNem said...

ade jual kat farmasi x?kawan aku tny..huhu

me suya said...

eyh..arcoxia tu bukan ubat sakit belakang ke

cha apple said...

sepet : aku cari ritu xd..arxocia tu pain killer dr specialist..bleh dpt kat hosp. or klinik.. rm5/bji

suya: aah..aku belambok dos ade..ahaha..since skit blkg kan.. die pain killer lor dear

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop