FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Friday, August 19, 2011

kisah nyamuk dan gigi palsu

well, last week my mom was admitted kat Hospital Dungun.. now it was my turn untuk jaga ma coz last ramadhan ma dah susah2 jaga aku kat Hospital penang..hehe...
and dat was my 1st time kena masak sebab ma kena admitted time lunch hour..so kena la masak lauk berbuka seems ma dah siapkan semua bahan2...masak ayam percik youuu..not bad la for the 1st trial..cume tawar (pose la katekan..hehe)..

malam tu pas teraweh pergi la hospital teman mama.. tak leh tido pun...nyamuk2 berkejaran sesame sendiri dan bersuka ria depan lappyku..geram je nengok..
tengok jam dah kol 3 pagi.. nasib baik Mr. Sunbae temankan dr jam 1 - 330 am..mama and nenek yang kat sebelah dah di ulik mimpi (ma duduk bilik 2)...aku?? erk....orang kate asal name hospital je, banyak kejadian pelik..ade orang seret kerusi laa...orang menyerupai nurse la..makcik jual karipap malam2 la..scary je kan..
tapi disebabkan bulan Ramadhan + Mr. sunbae teman by YM.. so tak ade la takot sangat kann..haha...lagipun kisah nenek sebelah ni buat aku asyek nak tergelak je..

al kisah nye:
petang tu, die duk tercari2 sumtin'.. lame la jugak..mengeluh! resah! ..last2 die terjerit2 panggil nurse..
"barang ilang...barang ilang.."
nurse :  ape yang hilang nye makcik...meh saya tolong carikan..
"gigi palsu makcik ilang...!"
nurse: makcik letak kat mana tadi?
"dalam bilik air..pergila cari...."
nurse ni pun cari la dalam bilik air..siap 2,3 lagi datang tolong..cari kat bahagian meja semua takde...
lastly....tadaaa!!! "ni ke gigi makcik?" --> sambil tunjuk bahagian dalam selimut makcik tu.. selamat tak terduduk atas selimut tu
(dah diolah ikut versi sendiri)

haha..upenye nenek tu dah nyanyuk, ank die la cakap...
sebab tu la i tak takot malam tu duk sorang2... (^__^)



nota selit: Alhamdulillah mama is getting well now...dah gi keje dah (",)


sparkle effects

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop