FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Sunday, August 7, 2011

sepadan ke tak?


nobody is perfect.. and untuk decide berkapel, Mr. Buku cakap cermin diri sendiri before judge orang lain and jangan arapkan kesempurnaan dalam diri si dia. em...Mr. Buku tulis lagi, before nak buat declaration, pikirkan beberapa faktor..antaranya:


  • tanya sama hati, si dia menepati taste korang ke? i mean setiap orang nak yang penampilan fizikal menarik..tipu la kalau cakap tak kesah langsung kan..mesti ada walaupun sikit..dan tak semestinya korang nak yang seksi2 or sase2 je kan..kalau korang nak yang biase2 je..kenapa harus memaksa diri untuk hal2 yang camtu..

  • perhati cara si die bagi perhatian dan mengekspresi rase sayang kat korang. kalau stakat cakap sayang je, tapi perangai tak selaras dengannya, buat hapeeee..

  • perhati cara si die communicate and bersosial ngan orang sekeliling. si die jenis pendiam ke, peramah ke, over acting ke..so, tanye la hati, korang suke yang camne?

  • latar belakang pendidikan, kemahuan untuk belajar, cara berfikir, kemampuan menyelesaikan sesuatu masalah,kreativiti.. so, up to you nak yang setaraf ke, biase2 je ke or yang pandai...
  • agama. the most important thing okey...kalau lain2 agama, em..susah tu..kalau dah seagama pun, jangan la yang sekadar tau je, buat tak...
  • Komunikasi..sangat penting dalam mane2 relationship..perhatikan camne si die komunikasi ngan korang selame mane korang berkenalan. contoh: time korang tanya soalan,camne si die react dalam memberi maklum balas.. menjawab dengan baik ke melencong ke topik lain?


korang kena tengok gak pekerjaannya (present or future).. bukan ape..untuk menjamin mase depan.. kalau cinta sepenuh hati pun, bila g pasar nak bayar sayur and ikan, kena pakai duit gak. takkan la..
 "bang, saya bayar dengan cinta dan kasih sayang RM15.60 boleh?" 

so, korang ase sepadan x?? pikir2 kan dan selamat mencuba (^__^)

nota selit: sekadar berkongsi info :P

sparkle effects

2 comments:

me suya said...

mmg la betul kata buku tu
tapi apa-apa pun kata cik akal kita yang waras ni pun kena amik kira juga....makan dalam juga lah entry ni,muahahaha

cha apple said...

hahaha....kan......!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop