FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Friday, August 5, 2011

"soulmate" antara mitos atau realiti

soulmate nie orang cakap macam "kekasih impian" laa....mesti korang pun nak kan?
tapi wujud ke "soulmate" nie? sesetengah pendapat mengatakan bahawa, "soulmate" nie wujud bile kite jumpa someone tu dan rasa die sekepala dan ada perasaan yang same ngan kite. selain tu, si dia boleh menerima kekurangan kite gak.. So, dalam mencari soulmate nie, korang xleh la cerewat sangat kot (tengok rupa,pendidikan, dan kekayaan semata2..uhuk2..) nanti lagi susah nak jumpe.. walaupun dah ada cita rasa masing2..tapi kite nie ada ke ciri2 soulmate bagi orang lain? hehe...orang kate, kalau kite memberi cinta tanpa syarat,terima si dia seadanya..kire dah ada la tu ciri2 soulmate! wah...senang je pon upenye..haha...

lets check it out ape yang korang perlu tau tentang "soulmate" nie...


  • soulmate adalah seseorang yang kamu tidak pernah sangka
            maybe orang tu sangat close ngan korang atau sangat berusia dari korang atau pun yang korang x pernah ter PK pun nak kapel ngan die

  • belum tentu akan bertemu
           walaupun korang haraaap sangat dapat jumpe soulmate korang, tapi tu semua ketentuan Allah. bukan semua orang bertuah tau dapat jumpe soulmate nie

  • soulmate boleh datang dan pergi
           kalau korang dah jumpa, jangan ingat boleh buat "derk.." je. still kena berusaha untuk menjaga hubungan sebab si dia boleh datang dan pergi tau!

  • seseorang selama ini dekat dengan kamu
          soulmate ni bukannye boleh muncul tetiba cam dalam filem tu. mungkin seseorang di sekitar korang yang korang sendiri pun tak perasan..so, try usya sekeliling korang and pk kan sape yang ada chemistry. maybe die la kot yang korang cari :P



  • bukan semuanya sama

          biasanya soulmate ni pun ada sifat yang berbeza ngan korang. jangan aspect korang ni cam kembar. semua nak same je. so, jangan jadikan tu masalah sebab ia menjadikan korang dan si dia melengkapi satu sama lain.


nota selit: korang rasa betul x?

sparkle effects

4 comments:

me suya said...

ewah2 cakap pasal soulmate eyhhh

cha apple said...

hehee..ape ar met..utk mu gok tu..haha

me suya said...

xupdate????
still badmood ke?? ce update.. mesti happy~

cha apple said...

okmo pancing ak..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop