FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Wednesday, May 25, 2011

meGGie CurrY...





hallop... pandai masak tak? or tau masak..? well, dalam usia camni still tak tahu masak and tak pernah masak, apa pendapat korang? hehehe....tapi as a student, masak megi tu common la kan... tapi maybe cara aje berlainan...camne korang nak kasi megi tu sedap? for me, ehem2.... (bukan megi cup okeyh..hehe)




1. tumis dulu dalam periuk seulas or dua bawang putih yang dah dipotong and boleh tambah sayur campur kalau rasa nak... or letak sosej yang dipotong kecik 
(ikut citarasa nak letak ape pon),  

agak - agak dah separa goreng, 

2.  masuk lebih kurang 1/3 air dalam bekas or periuk..

agak2 dah separuh mendidih, 

3.  masuk pulak mee maggi 

bila dah nampak megi tu nak lembik

4.  masuk pulak perencah kari dan sebiji telur 
(timbus la telur tu dengan mee tadi, biar telur masak)

5.  masuk beberapa potong cili api

then kacau.. tutup periuk, padam api...


jeng..jeng jeng..dah siap..sedaappp..this is my way how to cook a delicious mee maggi..slyuupp...haha..orang bujang katekan.. korang?



Initial

Final




-cHa AppLe-

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop