FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Friday, June 3, 2011

mOoD..oh...MooD


 


mood tak tentuu...ouh...sangat2 bersalah pada my sibling siang tadi (sebab marah time kua ke pasar malam)..dari siang tadi kot.... bila tido siang terganggu, bila janji tak ditepati, bila jalan jem , bila masa nak ke pasa malam, bila handphone tertinggal kat rumah, bila keadaan mula gelap (maka makin rabun la untuk drive), bila tiada siapa di rumah malam ini, bila rindukan mama shaye yang sedang bercuti di vietnam, bila shaye sowang2 tidur di rumah, maka...... bertambah2 la moody nye...Actly, x sengaja pon nak marah sape2... tapi hari ni ada la 2,3 owang yang kena marah... im sorry.. really sorry...sorry to my siblings, sorry to SunBae too.. 
shaye marah  kamu semua... tapi really tak ada mood ari ni...pantang tak kena... well, shaye rase semua orang akan ada hari yang mood swing, maka begitu juga dengan shayee.. mungkin shaye yang kurang pandai untuk manage mood tu.. walaupon sunbae dah banyak kali cakap...hehehee..sorry....so shaye pon dengan rajin nye membaca how to manage my mood...dia tulis...

Emotional health is important for your overall healthy life - so follow these tips to understand and effectively manage your mood swings



  1. besenam selalu
  2. pemakanan yang betul a.k.a mengamalkan diet yang seimbang
  3. ambil supplements
  4. tulis journal or diari (luahan hati yang marah, sedih, etc)
  5. bernafas... ( tarik nafas panjang2.. calm urself)
  6. sambil-sambil tarik nafas tu, bagi kata2 positif kat diri sendiri (cth: Sabar cha..sabarr...)

p/s: marah2 tak elok kan.. baik berendam dalam air..kasi sejuk sikit...




Glitter Words - http://www.sparklee.com

4 comments:

mesuya said...

again dear
learn how to control urself ok..
be true to ur heart and ur days.
jgn mengeluh selalu.. Ok.. Ingat, i still have my shoulder for u, but somehow i know.. Sunbae gonna give more :P

bukan setakat shoulder, kaki tgn paha lutut pale sumer ye bagi

cha apple said...

hahaha...mane ade sunbae tu...met...touching... u owes giv me sum support n advice...
tQ umet...miss u...

mahirah said...

haha,suke nau bagi tips :)

cha apple said...

hahhaa..sje weh alang2 ak bace untuk ak..mne tau mu mud swing ekgi..haha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop