FeeL Free to Drop Ur Link..i'll visit U bax.. ^^!

Friday, June 17, 2011

komPem LaDies sukee

kenapa mostly ladies suka pada bunga? tapi majority akan suka pada bunga ros.. betul tak? tipu la kata tak..(kecuali pada yang allergic)... kalau ada orang kasi, mesti amik jugak kan...kan...tapi kenapa suka sangat? sampai ada yang tak tidur, asyek telek bunga tu berpuluh kali.. cium sampai hilang bau...sebab bunga tu wangi? cantik? mahal? free? sebab pakwe @ secret admirer korang yang  kasi? tapi orang kata setiap kaler ros tu membawa maksud tersirat si pemberi...contohnye.....




Merah: cinta dan romantisme

Makna universal warna mawar merah ialah cinta sejati dan romantisme. Bila korang yang berstatus single dan ada someone kasi rose merah, besar kemungkinan dia sedang jatuh hati. acecece...suke la tuuu....











Kuning: persahabatan, kegembiraan, dan harapan baik

Sepanjang sejarah, kuning telah berhubungan erat dengan matahari. Rose kuning sangat sesuai diberikan pada seseorang yang sedang sakit atau untuk menghibur seseorang.

Atau boleh dianggap mengirim pesan penghargaan dan cinta platonis. Warna tersebut merupakan perasaan sukacita dan kegembiraan.






Pink: cinta, syukur, dan apresiasi

Pink disertai dengan konotasi kasih sayang dan keanggunan, serta rasa manis dan romantis.

  • Mawar dark pink adalah simbol dari rasa syukur dan penghargaan serta merupakan cara tradisional untuk mengucapkan terima kasih.
  • Mawar light pink berhubungan dengan kelembutan dan kekaguman serta dapat digunakan sebagai ungkapan simpati.









Putih: kemurnian, polos, simpati, dan spiritualitas

Awal tradisi ia digunakan sebagai simbol untuk cinta sejati, sebuah asosiasi yang kemudian akan menjadi ciri khas mawar merah. Juga dikenal sebagai pengantin mawar. Mawar putih adalah bunga pernikahan tradisional. Warna Putih mewakili persatuan, kebajikan, kemurnian dari sebuah cinta baru dan juga dikaitkan dengan kehormatan.







Orange: hasrat dan antusiasme

Ia merupakan perpaduan warna kuning dan merah.
mawar kuning dipandang sebagai jambatan antara persahabatan dan cinta diwakili oleh mawar merah. Kombinasi ini dapat menjadi ekspresi dari daya tarik atau hadiah untuk mengatakan, "Saya bangga padamu." ceewahhhhh..haha











Lavender: pesona, mulia, cinta pada pandangan pertama

Warna ungu memiliki hubungan tradisional dengan royalti (tak paham jugak). mawar lavender menunjukkan suasana keagungan dan kemegahan...







p/s: tak kesah la warna apa, janji free.. kompem ladies suke... :P




Glitter Words - http://www.sparklee.com

9 comments:

ilah said...

sheda..bile nak bg aku bunga ye:D

Ana said...

kalau kale biru?

♥MRS. SYARIL♥ said...

ala cantik nye ros.. nak pink and purple boley? wahahah

cha apple said...

ilah and Mrs Syaril si gedik : hahaha...abes duk pakat mintak ngn ak...aduyai..tnggu na..i bukak kedai bunga plastik...kasi satu sowang..ltk dpn pintu umah

cha apple said...

ana: bunge biru mahal kot..orang jarang kasi..sat na..nnt kalo ada terbaca saye gtaw..huhu

♥MRS. SYARIL♥ said...

hahaha ala convo kan ada.. aku nak pink and purple hokey wahaha

cha apple said...

ak tak kje lagi la makcik..ko da kje..ko la kasi ak..

Ana said...

alright.. :)

me suya said...

weyhh..okew la tu... ko pun rajin layan bebudak..nt jgn lupa belanja aku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

goctHa! hehe

Pink Lollipop